2009-10-28 15:21:45• hírek • Parajdi Andrea

Szekérrel behajtani tilos

Határozottabban lépnek fel a lovasszekerekkel közlekedők ellen Szatmárnémetiben. Ha a helyzet megköveteli a törvények értelmében akár el is kobozzák az állat vontatta közúti járműveket.

Már évek óta kitiltották Szatmárnémetiből a szekereket, azonban még most is sokan nem tudják -vagy nem akarják tudomásul venni -, hogy szabályt sértenek azzal, ha ezt a régimódi közlekedési eszközt városon belül használják. Immár országos szinten is létezik olyan rendelet, amely előírja, hogy sem nemzetközi utakon, sem pedig nagyvárosokban, főleg municípiumokban nem lehet szekérrel közlekedni, ezzel próbálják kivédeni a forgalmi dugókat.

Szatmárnémetiben azon kívül, hogy valóban közúti fennakadásokat okoznak a szekeresek, más probléma is felmerül körülöttük. -Azt tapasztaljuk, hogy akik bejönnek szekérrel a városba sokan szemetet szállítanak, vagyis kevés pénzért felvállalják, hogy a magánházakban élők különböző hulladékait ide-oda elszállítják - mondja Ilyés Gyula polgármester.

A polgármester szerint érthető, hogy sokan inkább megfizetnek egy szekerest és gyorsan elvitetik a hulladékaikat, minthogy a Florisal Köztisztasági Vállalatra várjanak, ezzel csupán az a baj, hogy a szemét nem oda kerül, ahová kellene. „Kiöntik a Szamos partra, vagy pedig a város szélére az összegyűjtött hulladékokat" - mondja a polgármester.

Ezt a jelenséget most a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, a Közösségi Rendőrség és a Közlekedési Rendőrség közösen akarja megfékezni. Első lépésként a város peremének 14 különböző pontján kihelyezték a szekérrel behajtani tilos táblákat. Jövő héttől pedig visszafordítják, majd pedig ha szükséges komoly összegekkel büntetik a gyeplőfogókat. Ilyés szerint minden szabálysértőnek érdemes komolyan venni a tiltást, ugyanis a törvény azt is megengedi, hogy akár el is kobozhatják az állat vontatta közúti járműveket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: